Híreink

"Csornán alkották meg az ország legkreatívabb karácsonyi dekorációját"

VÁROSI DEKORÁCIÓINKRÓL NYILATKOZTUNK

RÁBAKÖZI TELEVÍZIÓ - MOLNÁR TV KFT. 


SZÍVBŐL CSINÁLTUK

lelkesedés + kreativitás = Csorna


ADNI JÓ!


SAJTÓHÍR

KISALFÖLD 

Trabant, vonatok, fényerdő a rábaközi város belvárosában.

VÁROSI DEKORÁCIÓINKRÓL NYILATKOZTUNK

RÁBAKÖZI TELEVÍZIÓ - MOLNÁR TV KFT. 


Bali Tibor most sem hagyott minket versike nélkül!


KÖSZÖNET!

Kránitz Jóska bácsi, ezermesterünknek 

 Bali Balázsnak, aki a kisvasutat alátámasztotta és keretbe öntötte 

 Dobrovicsné Edvi Zitának (Zita textil), aki a textil alapanyagot biztosította (nem kis összegben) 

 Józsa Katalinnak, akitől a körfogalom karácsonyfáját kaptuk 

Berninek (Rábabrill Optika), aki ismét fényt gyújtott az éjszakánkba 

 Bamberger Károlynénak, akitől most síléceket kaptunk 

 Szücs Adorjánnak és Perlaki Tibornak, akik fenyő ágakat ajánlottak fel, 

és annak a 11 vállalkozónak/magánszemélynek, akik egy fényerdőt varázsoltak a Szent István téri parkba: BNF Kft. Ge-Ri 2.1 Kft. Dr. Gulyás Zoltán HRK Vasker Kft. Kristóf Autóház Kft. Ladjánszki János L-Tech Biztonságtechnika Marics Milán és Horváth Balázs Sági Géza Szuper Print Kft. Y-Csapágy Kft. 

és mindenkinek akiknek az adventi varázst köszönhetjük: Kollár Tamás, Bogdán Krisztián, Burus Éva, Mózner Alexandra, Juhász Réka, Sándor Katalin, Szabóné Horváth Ildikó, Tóthné Nagy Bernadett, Szilágyiné Kovács Katalin, Turi Lajos, Perlaki Tibor, Megyeri Sándor, Farkas Alex 


Idén Mi gyújtjuk a fényt a szívekbe!

Minden adventi időszak kezdetét kiemelt figyelemmel várunk. Ebben a különös évben és helyzetben ami most minket körül vesz különösen oda figyeltünk arra, hogy a város utcáin, terein olyan dekorációkat helyezzünk ki, ami minden korosztály arcára mosolyt csal. Minden eddiginél több fényfűzért használtunk fel hogy fényt gyújtsunk a lakók, idelátogatók szívébe. 

Kívánjuk, hogy mindenkinek legyen ilyen fényes adventje! 

ŐSZI VÁROSI DEKOR 

Mindig minden évszakot nagy előkészületekkel és örömmel várunk. A mi személyes kedvencünk mégiscsak az őszi dekoráció, mivel ez volt az első amikor kidekoráltuk a várost! AZ IDEI IGAZÁN TÖKÖSRE SIKERÜLT, ami most a mi érdemünk, mivel tavasszal a csapatunk elvetette a tökmagokat, így idén az összes tök amit felhasználtunk, saját termés :) 


AMI A SZÍNFALAK MÖGÖTT VAN...KERTVERSENY 2020

Idén immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Csorna legszebb kertje nevezetű kertverseny és ismét gyönyörű kertek tulajdonosai vettek részt a versenyben. A zsűriknek nem volt egyszerű dolga a kertek értékelése során.


A Főtérre varázsolt mediterrán hangulat meghozta neki kijáró időjárást!

A Városháza előtti térre 10 darab leander került kihelyezésre. Az edények amikben a növények helyet kaptak, egyedi kézműves termékek, anyagában, lég- és vízáterező üvegszál erősítésű . A hőszigetelést beépített polisztirol gyöngyök biztosítják, ezáltal fagyálló. A természetes kőszínt vasoxid színezékkel érik el. 


VÁROSUNK ÚJ "LAKÓI" 🌳

Belvárosunkban helyet kapott 4 db magastörzsű Ginkgo biloba. Az új "városlakók" 100x100x80 cm-es fémvázú, faburkolatú ládákban lettek elhelyezve, köréjük közel 2 köbméter szürke kavics lett terítve.
Vigyázzunk rájuk!


AMIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK - NEXT LEVEL

Kell ennél több? 


KÖSZÖNJÜK!!


ÚJJÁVARÁZSOLVA ✔️


CSORNA BEACH IS OPENING 🤩⛱🏝🛶

- Le a cipővel, éljen mezítláb 🤗🦶
VIRÁGOS VÁROSUNK NYÁRI SZÍNEKBEN🌸Újra színeztük a várost🌺A tavasz most is gyönyörű! 🌷💛


ÚJRA PIAC‼️

VÁRÁSOLJ TE IS HAZAITERMELŐKTŐL, HOGY HOLNAP IS KINYITHASSANAK!


MARADJ OTTHON!
MEGKEZDTÜK A JÁTSZÓTEREK JÁTÉKAINAK FELFRISSÍTÉSÉT❗️

-PARK UTCA

A festés alatt kérjük, mellőzzék azok használatát❗️🎨


CSAK A SZERELEM SZÁMÍT...

De egy kis csokoládé sosem árt 🤗SZORGOSKODUNK


🤽‍♀️Bronz szombat 🥉

🤽‍♂️Arany vasárnap 🥇VELÜNK SZÉPÜL CSORNA

Amikor megpróbálunk ünnepet varázsolni a hétköznapokból


FIGYELEM!!!

SOPRONI ÚT - KÓRHÁZ ELŐTTI JÁRDASZAKASZ

A kórház-temető közötti járdaszakasz felújítása november 14-én befejeződik és a buszmegálló is visszakerül az eredeti helyére. Ezzel egy időben megkezdik a második ütemet, a kórház-Korona udvar közötti szakaszt, ami miatt a gyalogos forgalom a felújítás időtartama alatt a túloldalra orientálódik. A kórház megközelítése, a Soproni útról az új épület előtti kapun, illetve a Kórház utcai hátsókapun lehetséges. Ez okból kifolyólag a kórházköz is lezárásra kerül, valamint várhatóan november 22-ig a kórház előtt lévő zebra sem lesz használható.

A türelmüket előre is köszönjük! 🤗


VELÜNK SZÉPÜL CSORNA

ELKÉSZÜLT AZ ŐSZI DEKOR 🤗🎃🍁


FIGYELEM!!!

Csorna, Kórház buszmegállóhely ideiglenesen áthelyezésre került körülbelül 80 méterrel a belváros irányába járdafelújítás miatt (Korona üzletház udvari bejáró kapuja mellé). Kérjük kellő figyelemmel közlekedjenek az említett útszakaszon‼️‼️⚠️AZ ÚT MAGA A JUTALOM 👐🌿


FELFRISSÜLT A PARK UTCAI JÁTSZÓTÉR


KÉSZÜLŐBEN A KÖVETKEZŐ FŰSZERKERT

PARK UTCA


KERTKOMMANDÓ🕵️‍♂️🧐


EZ MÁR CSAK HAB A TORTÁN...

🏊‍♀️🥇


NYÁRI MONSZUN

A PREMONTREI PARKBAN

Lassan finishbe ér a Premontrei park növényeinek telepítése, illetve füvesítése. Ennek során  több mint 4ooo növény került beültetésre és 160 kg fűmag lett elvetve. Próbára tesz minket az időjárás, DE nem adjuk fel! Napi 8-10 órában öntözünk hétfőtől vasárnapig, aminek az eredménye, hogy virágba borultak a növények és kel a fű.💦🌼🌿


KÁTYÚZÁS

Csorna

A 2019-ES ÉVI CSORNA VÁROS KÁTYÚZÁSÁT A VILMOS PARK KFT. NYERTE EL KÖZBESZERZÉSEN MINT GENERÁLKIVITELEZŐ

A város részéről a kátyúzandó területek kijelölése már megkezdődött, aminek első szakaszát cégünk két részletbe fog elvégezni.

Első körben saját kivitelezésben hidegaszfalt technikával vetünk véget a kátyúknak a kevésbé terhelt utcákban (ennek során először a gödröt kitakarítjuk, emulzióval bekenjük, az aszfaltot beleöntjük, majd lapvibróval bedolgozzuk).

Második ütemben, melegaszfaltos vágásos technológiával fogunk dolgozni a nagyobb gödrökkel terhelt utcákban (amihez cégünk, alvállalkozót fog igénybe venni).

Az alvállalkozó kiválasztása finishbe ért, a kátyúzás tervezett helyreállítása július 31.

Természetesen az addig fellelhető veszélyes kátyúkat cégünk ideiglenesen biztosítja a balesetveszély megelőzése érdekében. Tisztában vagyunk az utak állapotával, munkánkhoz kérjük a lakosság szíves türelmét.


TOVÁBB (SZ)ÉPÜL A VÁROS

Várhatóan a jövő héten elkezdjük a Városháza tér teljes rekonstrukcióját. Átépítjük a lépcsőket, akadály mentesítünk a Máltainál és teljes burkolatcserét végzünk. Továbbá sor kerül részleges közműcserére, egybenyitjuk a parkot a térrel, kerékpárutakat építünk és új ágyásokat alakítunk ki, felfrissítve a növényeket 🌿 Így elfoglalja méltó helyét a városban 6 db nagy méretű oszlopos juhar, 135 db törpefenyő, 1 db szomorú atlasz cédrus, 8 db törzses oltvány, 150 db évelő, díszcserje, díszfű 🌳🌱✅
A munkálatok várhatóan szeptember végéig fognak tartani. Addig részleges lezárásokra, illetve közlekedési nehézségekre kell számítani. 👷‍♂️⛔️
A szebb és fenntarthatóbb végeredmény érdekében KÉRJÜK TÜRELMÜKET ÉS FOKOZOTT FIGYELMÜKET‼️⚠️🙂 


SAJTÓHÍR

KISALFÖLD

Gestetner Dávid az 1880-as években kísérletezte ki a stencilgépet, a későbbi fénymásolók és nyomtatók elődjét. A csornai születésű feltaláló nevét jobban ismerik szerte a világban, mint idehaza. Rajongói dolgoznak azon, hogy ez megváltozzon.

SAJTÓHÍR

RÁBAKÖZ SZÍVE Magazin

Június 21-én Gestetner stencilgép történeti kiállítás veszi kezdetét Budapesten, a Fugában. A kiállítás egy rég elfeledett csornai születésű feltaláló, Gestetner Dávid (1854-1939) és az általa "kerekes tollnak" nevezett Cyclostyle, azaz stencil eljárás történeti és kortárs felhasználását mutatja be.


VIRÁGZIK A VÁROS

Csapatépítés Vilmos Park módra... A két hetes esőzés után szükség volt a csapat minden emberére és együttes erővel egy hét alatt beültetésre került közel 3200 virág, megszépültek a sövények és bevetésre került az összes fűnyíró. 


AZ 5. GYŐRI BL GYŐZELEMEz még osztályzatnak is kitűnő! 😊👏🥇🏆5️⃣

Köszönjük ETO-s lányok! 
Ja, és még valami: ismét Isten Éltessen Görbicz Anita!


SAJTÓ HÍR 

2019.05.27.

A város gazdája lett négy év alatt a csornai Vilmos park kft.

A Vilmos park kft. nemcsak városában, Csornán ért el eredményeket, hanem a közösségi médiában is. A cég tavalyi facebookos bejegyzései 620 ezer emberhez jutottak el. 


SZAVAK NÉLKÜL

Hihetetlen, hogy mennyire megihlet titeket a mi munkánk! KÖSZÖNJÜK!


TE (SZ)EDD!Sokak nagy örömére elkészült a következő városi fűszerkert a Petőfi téren.

Használja mindenki egészséggel!


HÚSVÉTI FORGATAG

2019. 04. 18.

Idén is megrendezésre kerül a már hagyományosnak mondható húsvéti forgatag. 

Az állatsimogató, fajátékok, tojásvadászat, sorjátékok, bütykölések mellett házi lekváros, kakaós és nutellás palacsintával várjuk az oda érkezőket. A nap folyamán 4 csapatnyi alkalmi szakács lesz a házigazda. Az ételérzékenyekre való tekintettel glutén- és laktózmentes palacsintával is készülünk.  

Reggel 9 órától, délután 5-ig sok szeretettel várjuk a kedves gyerekeket és kísérőiket a tavaszi szünet első napján! Tarts Velünk!SZERESD A VÁROSOD!

tavaszi városdekor

A Trabival együtt a tavasz is begördült Csornára! A csapat minden évben, minden egyes évszak esetében próbál valami újat, valami ötleteset kitalálni a városi dekorációhoz. Ezeket általában titok övezi több héten keresztül; majd, mikor a lakók, átutazók látják, hogy kihelyezésre kerülnek, dudálnak, oda jönnek hozzánk pár jó szóval, vagy egy mosollyal. Ezért munkálkodunk. 

SZERESSÉTEK!


INGYENES PARKOLÓBÉRLET

Tisztelt 70 év felletti ingyenes parkolóbérletre jogosultak!

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR) értelmében a 2019 évi ingyenes parkolóbérleteket csak személyesen, (a személyes adataik kezelésének hozzájárulása után) a Vilmos Park Kft. (9300 Csorna, Laky Döme utca 1.) irodájában vehetik át ügyfélfogadási időben.